Gepubliceerd op 27 november 2019
Hits: 2358

Terschelling onderuit tegen MKV

Afgelopen zondag speelde Terschelling in Leeuwarden tegen MKV. Lange tijd leek Terschelling een verdiend punt te gaan pakken in Leeuwarden, vlak voor tijd kregen de eilanders toch de deksel voor de neus en zodoende ging men met lege handen terug naar het eiland.

Terschelling kreeg na 2 minuten een grote kans nadat Watja Carli profiteerde van geklungel achterin. Hij omspeelde de keeper en leek op weg naar de 0-1. De keeper vloerde Watja echter met 2 gestrekte benen. De scheids gaf een vrije trap en de keeper kwam er zonder kaart van af omdat de scheidsrechter ‘de wedstrijd niet wilde doodfluiten’. De vrije trap leverde niks op en daarna had MKV het initiatief. Het had veel balbezit en Terschelling had moeite met de vele positiewisselingen van de Leeuwarders. Maar doordat het tempo te laag lag wist MKV niet echt gevaarlijk te worden.

Terschelling counterde en kwam op die manier tot een aantal grote kansen. Een daarvan werd door Watja binnengeschoten. Watja controleerde en schoot de bal schitterend via de onderkant van de lat achter de doelman, die kansloos was. Vrij snel daarna kwam MKV op gelijke hoogte. Daar ging wel een overtreding op keeper Erik Homan aan vooraf, maar dit werd weggewuifd door de scheidsrechter. Terschelling kreeg uit een hoekschop nog drie grote kansen. Maar tot driemaal toe werden pogingen van Bent Heeger en Jan Jaap Haan met meer geluk dan wijsheid gekeerd op de doellijn. Erik voorkwam vlak voor rust nog een doelpunt nadat een middenvelder een-op-een kwam en zodoende werd er gerust met 1-1.

De tweede helft kende een stuk minder spektakel. MKV wilde wel maar kwam zelden langs de defensie en Terschelling was niet scherp genoeg in de counter. Een puntendeling leek een terechte uitslag, maar 5 minuten voor tijd werd een makkelijk gegeven vrije trap tot doelpunt verwerkt door de Leeuwarders. Terschelling zette vol aan maar wist niet te scoren. De eilanders zullen om meerdere redenen een zure nasmaak overhouden aan deze wedstrijd maar feit is dat men na het laatste fluitsignaal met lege handen stond. Volgende week nieuwe kansen, dan komt Bolsward op bezoek.