verslag Wilper Boys tegen Sc Terschelling

Gepubliceerd op 30 september 2019
Hits: 3216
Terschelling verliest ook tweede wedstrijd van het seizoen. Nadat Terschelling vorige week vrij kansloos onderuit ging in de thuiswedstrijd tegen de Wâlden, moesten de eilanders zondag aantreden voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen de Wilper Boys. Na een indrukwekkende minuut stilte, bij de thuisploeg werd een spelend lid herdacht en de eilanders herdachten oud-speler en -trainer Sil Bakker, werd er afgetrapt op een zeiknat veld. De eerste tien minuten leken voor de eilanders. Met enkele speldenprikjes probeerde Terschelling het maar nimmer werden zij gevaarlijk. De eerste kans voor de thuisploeg was wel raak. Een goede aanval werd koelbloedig afgerond. Hierna namen de gastheren het heft in handen. Via enkele goede combinaties creëerden zij enkele kansen, maar ook nu was het weer de andere ploeg die ging scoren. Arjen Doeksen kreeg op een meter of twintig de bal aangespeeld. De thuisploeg gaf hem alle tijd om aan te leggen en zodoende verdween de bal linksonder in het doel. Na deze gelijkmaker was het opnieuw de thuisploeg die het initiatief had en ditmaal resulteerde dat wel in doelpunten. Binnen luttele minuten liep de score op van 1-1 naar 3-1. Dit was ook de verdiende ruststand. In de tweede helft kwamen de Wilper Boys spoedig weer tot scoren. Na een mooie aanval werd de combinatie gezocht met de spits van de thuisploeg. Deze zette met een subliem hakje de middenvelder een op een met Erik Homan en die schoot de 4-1 tegen de touwen. Daarmee leek de wedstrijd wel beslist. Terschelling begon, met het inbrengen van Martin van Veen en Roelof Fokkens eindelijk wat beter te voetballen. Vlotte aanvallen en veel positiewisselingen leidde tot onrust in de tot dan toe uitstekende organisatie van de gastheren. Pas na een schitterend eerbetoon met knal- en siervuurwerk in de 74e minuut voor het overleden lid van de thuisploeg, wist Bent Heeger nog het net te vinden middels een goed geplaatste vrije trap. Dit was echter te laat en zodoende bleven de punten in de Wilp. De laatste 30 minuten moeten meegenomen worden naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Harlingen. Daar verloor men vorig jaar tweemaal van en dus is de ploeg van Bas Kramer op zoek naar eerherstel.