Hits: 4377

Terschelling wint van Dronrijp.

Terschelling speelde afgelopen zondag tegen Dronrijp.

Na een reeks slechte resultaten was het noodzaak om de thuiswedstrijd tegen de Rypsters te winnen in de strijd tegen degradatie.

Dronrijp, dat bovenin meedraait in deze competitie, had in de eerste helft het betere van het spel. Terschelling had moeite met de crosspasses van achteruit op de lange spits. Dronrijp stond beter en was dan ook de gevaarlijkste ploeg. Meerdere kansen werden echter om zeep geholpen, met dank aan het aluminium en doelman Rijn Lettinga. Aan de andere kant probeerde Terschelling van achteruit op te bouwen. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Dronrijp. Met name Max Burghgraef kreeg enkele kansen maar wist deze niet te verzilveren. Al met al mochten de eilanders zich gelukkig prijzen dat er met 0-0 gerust werd.

In de tweede helft werd het een andere wedstrijd. Er kwamen meer duels en het goede voetbal uit de eerste helft zakte wat weg. Uit een standaardsituatie viel dan ook het eerste doelpunt. Bij een corner stond Terschelling niet goed op te letten en de invaller van Dronrijp kon gemakkelijk binnen koppen, 1-0. Terschelling gaf de moed niet op en binnen 30 seconden lag de gelijkmaker er al in. Bent Heeger zette een mooie actie in, soleerde langs enkele verdedigers en legde de bal af op Gijs Burghgraef, die vervolgens raak schoot.

Terschelling bleef doorgaan en werd een kwartier voor tijd beloond. Arjen Doeksen kreeg te veel ruimte en ramde de bal overtuigend tegen de touwen. Maar waar Terschelling binnen een minuut gelijk maakte deed Dronrijp hetzelfde. Een lange bal zeilde over de verdediging heen. De al eerder succesvolle invaller nam de bal aan, passeerde Rijn en rondde keurig af. Terschelling bleef ondanks deze tegenslag gaan en knokte voor elke meter. Die inzet resulteerde uiteindelijk in de winnende treffer. Een afgeslagen voorzet leek over de achterlijn te gaan maar Gijs hield de bal binnen en legde deze op het hoofd van Max. Max was niet zelfzuchtig, kopte hem door naar Watja Carli die uiteindelijk de bevrijdende 3-2 binnenschoot. Terschelling hield stand en pakte daardoor 3 belangrijke punten. Volgende week gaat Terschelling op bezoek bij Read-Swart.