wedstrijdverslag Irnsum 1 tegen Terschelling 1

Gepubliceerd op 23 april 2018
Hits: 4061

Terschelling verliest opnieuw uitwedstrijd

Terschelling speelde zondag een uitwedstrijd in en tegen Jirnsum.

Het beloofde opnieuw een pittige wedstrijd te worden voor Terschelling aangezien Jirnsum hoger geklasseerd staat op de ranglijst en Terschelling weinig punten pakt in uitwedstrijden. Daar kwam nog eens bovenop dat in de warming-up bleek dat Maarten Dähne niet fit genoeg was om te starten, hij werd vervangen door A-Junior Martin van Veen.

De eerste helft was gelijkwaardig, beide ploegen speelden zeer matig. Terschelling probeerde op te bouwen maar slaagde hier maar vrij weinig in en de thuisclub hanteerde enkel en alleen de lange bal richting de snelle spits, gelukkig was Martin van Veen hem bijna iedere keer de baas. De enige keer dat de spits wel het duel won stond hij, gelukkig voor de sportclub buitenspel, en dus werd zijn doelpunt afgekeurd. Aan de andere kant had Terschelling even daarvoor al een doelpunt afgekeurd zien worden. Een schot van Watja Carli dreigde voorlangs te gaan maar Max Burghgraef reageerde attent, was sneller bij de bal dan de verdediger en schoof de 1-0 binnen, het leek een geldig doelpunt maar helaas werd er afgevlagd door de grensrechter. Toch kwam Terschelling op achterstand en het was typerend voor de wedstrijd dat er een grote fout aan vooraf ging. De Terschellingse verdediging aarzelde te lang met uitverdedigen, een speler van de thuisploeg profiteerde, veroverde de bal en faalde niet oog in oog met doelman Rijn Lettinga, 1-0. Tevens de ruststand.

In de tweede helft tapte Terschelling uit een ander vaatje. Het creëerde kans na kans maar wonder boven wonder kwam Terschelling niet tot scoren. Watja schoot na een mooie aanval de bal tegen de lat met een fraaie volley; Max Burghgraef leek de 1-1 op de schoen te hebben maar op miraculeuze wijze hield de doelman zijn doel schoon; een kopkans ging net langs de verkeerde kant van de paal en een afstandsschot van Bent Heeger werd knap gepakt door de keeper. Terschelling verdiende de gelijkmaker maar wist hem niet te maken. En als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. Een lange bal viel ongelukkig over de defensie heen en de spits van Jirnsum lobte de bal over Rijn het lege doel in. Dit was nogal een grote teleurstelling en zeer onverdiend. De wedstrijd was daarna wel gespeeld en beide ploegen waren nog wel dreigend maar wisten geen grote kansen meer te creëren.

Terschelling was ongelukkig in de afronding en daardoor leed het weer een nederlaag in een uitwedstrijd. Terschelling heeft volgende week een weekend rust en daarna moet het opnieuw een uitwedstrijd spelen. Oosterlittens is dan de tegenstander.