verslag Terschelling tegen De Walden

Gepubliceerd op 16 april 2018
Hits: 3925

Terschelling speelt gelijk tegen de Walden

Terschelling mocht afgelopen zondag weer eens aantreden voor een thuiswedstrijd. Tegenstander was de Walden. De uitwedstrijd tegen deze ploeg leek lange tijd in het voordeel van de eilanders te eindigen maar na een makkelijk gegeven penalty in de laatste minuut werden de punten daar toch nog verdeeld. Die penalty en het weggeven van de voorsprong was Terschelling nog niet vergeten en ze waren er dan ook op gebrand om een goed resultaat te halen.

De eerste helft was, ondanks alle goede bedoelingen hierboven genoemd, niet om aan te zien. Het spel was slordig en beide ploegen hanteerden enkel en alleen de lange bal. Veel kansen waren er niet in het eerste bedrijf. Al moest de keeper van de Walden wel twee keer reddend optreden. Eerst schoot Watja op de benen van de doelman en daarna kon diezelfde doelman met veel moeite een harde streep van Daniël Miedema keren. Aan de andere kant waren de bezoekers, fysiek zeer sterk, gevaarlijk uit corners. Eerst werd de bal maar niet weggehaald door de eilander defensie, wat leidde tot een hachelijke situatie voor de neus van Rijn Lettinga. Deze zag de bal uiteindelijk over de achterlijn gaan. En even later werd een corner weer niet helemaal lekker weggewerkt waarna een speler van de Walden een enorme kans kreeg. Hij moest er zelf nogal van geschrokken zijn, getuige zijn poging die 4 weilanden verderop belandde. Al met al was het fijn dat de scheidsrechter affloot voor de theepauze, want dat gaf beide ploegen de gelegenheid om het wat beter neer te zetten.

Dat beter neerzetten was vooral bij de eilanders goed gelukt, binnen een mum van tijd creëerde Terschelling enkele grote kansen. Het was dan ook extra zuur dat de treffer aan de andere kant viel. Weer kwam het gevaar uit een hoekschop, de bal kwam in de kluts bij de spits van de Walden terecht die hem vervolgens achter Rijn het doel in werkte. Terschelling gaf de moed niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die werd uiteindelijk ook gemaakt. Dit keer was Terschelling eens gevaarlijk uit een hoekschop. De bezoekers kregen de bal slecht weg waardoor Arjen Doeksen de bal voor zijn voeten kreeg en die kans niet onbenut liet, 1-1. Terschelling zette nog even aan maar verder dan 2 grote kopkansen voor Bent Heeger en Bart Zeeders kwamen de eilanders niet. Aan de andere kant kwam de Walden er nog een paar keer uit gevaarlijk uit. Maar met prachtige tackles wisten Maarten Dähne en Bart Zeeders een 1 op 1 kans te voorkomen. In de laatste minuut was het nog even heel gevaarlijk voor het doel van Terschelling maar Rijn Lettinga stelde met een knappe redding een punt veilig voor Terschelling, een terechte puntendeling. Voorlopig speelt Terschelling niet meer thuis maar mag het drie keer achter elkaar naar de wal toe. Te beginnen volgende week tegen Irnsum.