Gepubliceerd op 09 maart 2020
Hits: 2035

Terschelling wint van Wilper Boys.

Terschelling speelde zondag thuis tegen de Wilper Boys. De bezoekers waren tot zondag nog ongeslagen en gaan fier aan kop in deze competitie. Desondanks boekte Terschelling een verdiende overwinning, het werd 3-0.

Terschelling begon voortvarend en voor de verandering was de eerste beste kans meteen raak. Bent Heeger schoot de bal tegendraads tegen de touwen na een afgeslagen corner. Terschelling bleef de betere ploeg, mede doordat het beter om kon gaan met de straffe wind die over het veld blies. Halverwege de eerste helft kregen de eilanders een vrije trap, Arien Doeksen schoot, en deze ogenschijnlijk houdbare bal werd verkeerd ingeschat door de doelman van de uitploeg, de bal verdween in het doel en Terschelling had een comfortabele voorsprong te pakken. Tot de rust was er geen vuiltje aan de lucht voor de eilanders en zodoende werd bij een 2-0 stand de kleedkamers opgezocht door beide ploegen.

In de rust werd verwacht dat de gasten uit de Wilp gevaarlijker zouden zijn. De eilander defensie, met daarin de debuterende Jan van der Wal, hield echter simpel stand. Dat leidde tot onderlinge frustraties bij de bezoekers, de theatrale spits liep uiteindelijk zelfs het veld af. Aan de andere kant was het daarentegen een wonder dat de eilanders niet vaker wisten te scoren, want men creëerde een zwik aantal opgelegde mogelijkheden. Het was uiteindelijk diep in de blessuretijd toen de verdiende derde treffer bijgeschreven kon worden. Arien schoot de rebound van zijn eigen vrije trap via enkele benen achter de doelman. Direct daarna floot de scheidsrechter voor de laatste maal deze middag.

Terschelling boekte een dik verdiende overwinning, de tweede in deze competitie en de eerste op eigen veld. De Wilper Boys verloren voor de eerste maal maar hebben nog steeds een riante voorsprong in de strijd om het kampioenschap. Voor de eilanders wacht volgende week nogmaals een thuiswedstrijd wanneer MKV uit Leeuwarden op bezoek komt.