Gepubliceerd op 23 januari 2020
Hits: 2357
Terschelling verliest van Langweer SC Terschelling heeft afgelopen zondag een onnodige 2-1 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen VV Langweer. De thuisploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd één punt voor op de eilanders dus stond er voor beide ploegen het nodige op het spel. Terschelling probeerde in de eerste helft via het middenveld te voetballen om zo kansen te creëren. Langweer daarentegen werkt hard en hanteert veelvuldig de lange bal op de snelle spits. Het duurde niet lang voordat de spits van de thuisploeg 1 op 1 kwam te staan met eilander doelman Erik Homan maar die redde bekwaam. Terschelling kwam tot een aantal vrije trappen op de rand van de zestien die allen in de muur terechtkwamen. Na ongeveer 30 minuten spelen kwam Terschelling op voorsprong. Watja Carli gaf de bal voor op spits Arjen de Jong die de bal knap controleerde en voorbij de keeper schoot, 0-1. Hierna beginnen de eilanders beter te voetballen, de bal wordt rustig rond gespeeld en Langweer komt er niet meer aan te pas. Helaas weet Terschelling geen grote kansen meer te creëren waardoor beide ploegen aan de thee gaan met een 0-1 ruststand. In de tweede helft is Terschelling geen schim meer van de ploeg voor rust. Er sluipt paniek in de ploeg en hierdoor ruikt Langweer bloed. De thuisploeg kan na 1 minuut al op gelijke hoogte komen als een vrijstaande speler de bal voor het inkoppen heeft, echter weet hij het voor elkaar te krijgen de bal naast het doel te koppen. In de 60e minuut denken de eilanders op 0-2 te komen maar het schot van Watja stuitert via de binnenkant van de paal het veld weer in. Hierna wisselt Langweer aanvallend en gaat de ploeg alles of niets spelen. De eilanders weten het niet voor mekaar te krijgen de bal in de ploeg te houden en het is wachten op de gelijkmaker. Die valt rond de 77e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door twee eilander verdedigers getoucheerd, hierdoor is keeper Erik kansloos en kan de bal bij de tweede paal binnengetikt worden, 1-1. Even later wordt de bal op 25 meter van het Terschelling doel tegen een verdedigend been aangeschoten, de bal schiet met volle vaart richting Erik die de bal opraapt. Tot ieders verbazing geeft de warrig fluitende leidsman een indirecte vrije trap aan de thuisploeg vanwege een terugspeelbal. De vrije trap wordt slecht ingeschoten maar komt via de kluts toch voor de voeten van een speler van Langweer, deze werkt de bal over de doellijn wat de 2-1 voorsprong voor Langweer betekent. De eilanders gaan hierna alles of niets spelen en weten nog 2 grote kansen te krijgen, echter komt de keeper van de thuisploeg beide keren als winnaar uit de strijd. Aankomende zondag speelt SC Terschelling opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen VV Black Boys uit Sneek.