Gepubliceerd op 16 april 2019
Hits: 3062

Terschelling verliest van Surhuisterveen

Op een zonnig sportpark Midsland trad Sc-Terschelling zondag aan tegen titelkandidaat vv Surhuisterveen. Surhuisterveen is voetballend een van de betere, zoniet de beste ploeg in deze klasse. Dit bleek ook in de uitwedstrijd die eerder in het seizoen met 5-2 werd verloren.

Terschelling miste enkele sterkhouders dus moest er gepuzzeld worden. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bleek dat dit prima gelukt was want de eilanders kwamen goed uit de startblokken. In de 7e minuut kwamen de eilanders enigszins gelukkig op voorsprong toen de laatste man van Surhuisterveen de bal volledig miste. Watja Carli kwam 1 op 1 met de keeper van de gasten en wist dit prima af te ronden, 1-0. Hierna ontstond een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Surhuisterveen iets meer de bal had en Terschelling bleef loeren op kansen in de omschakeling. Rond de 20e minuut kwam Surhuisterveen op gelijke hoogte toen de gasten na balverlies van Terschelling de bal vanaf de zijkant voorgaven en het een koud kunstje voor de linksbuiten was om de bal binnen te lopen, 1-1. De eilanders kregen vlak voor de rust nog een grote kans op een 2-1 voorsprong maar na een goede actie van Bram Tuinman wist de laatste man van Surhuisterveen de bal voor de lijn weg te schieten. Beide teams gingen na 45 minuten rusten met een gelijke stand.

De tweede helft was amper begonnen of de bal lag al in het net. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal binnengekopt door een vrijstaande speler van Surhuisterveen, 1-2. Hierna ging het snel. Terschelling was even de weg kwijt en Surhuisterveen wist hier prima van te profiteren. Een korte corner werd voor de goal geslingerd waar hij prima verlengd werd en in de goal belande. Even later werd er wederom na een actie over de rechterkant een voorzet gegeven die werd binnen gelopen door de linksbuiten van de gasten. Zo stond er na 55 minuten 1-4 op het scorebord. Hierna probeerde Terschelling door enkele omzettingen de wedstrijd nog te doen kantelen. De ingevallen Pieter Miedema kreeg vlak na zijn invalbeurt een grote kans op de 2-4 maar helaas eindigde zijn poging via de keeper op de paal. Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor de gasten die na het verlies van Boornbergum nu als koploper de laatste fase van de competitie in gaan. Terschelling heeft nu twee weken vrij en neemt het vervolgens op 5 mei op tegen Black Boys uit Sneek.