Gepubliceerd op 12 februari 2019
Hits: 3422

Terschelling red het niet tegen Boornebergum.

Terschelling speelde zondag zijn eerste wedstrijd na de winterstop in en tegen Boornebergum. Terschelling speelde 70 minuten lang een prima wedstrijd en kon goed mee met het hooggeklasseerde Boornebergum.

Om 11:45 werd er afgetrapt. De regen had het veld op zijn zachts gezegd geen goed gedaan. Dat maakte het voetbal lastig maar de eilanders probeerde het toch. Het leverde al snel 2 kansen op. Maar het vizier stond niet op scherp. De gastheren speelde middels crossballen op de sterk spelende spits. Daaruit werden zij tweemaal gevaarlijk en de tweede keer leverde het een treffer op. Terschelling werd naarmate de wedstrijd vorderde sterker en sterker en zou nog voor rust de 1-1 maken. In een periode waarin er meer gezeurd dan gevoetbald werd kreeg terschelling een ietwat makkelijk gegeven penalty nadat de back van de thuisploeg hard in kwam vliegen. Dat cadeautje werd uitgepakt door Bent Heeger. Met die stand en de nodige commotie zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, alleen leverde dit voor beide ploegen weinig kansen op. Boornbergum had het meeste balbezit en werd een keer zeer gevaarlijk. Maar Albert Wiegman haalde de bal van de lijn. Rond de 70e minuut kwam Terschelling er ook gevaarlijk uit en zowel Gijs Burghgraef en Kelvin Müller kregen een enorme kans op 1-2 maar wistten deze niet te benutten. De wedstrijd leek af te stevenen op een terechte puntendeling. Totdat een onschuldig kopduel leidde tot de tweede penalty van de middag. Ook de thuisploeg kreeg een cadeautje van de scheidsrechter. 2-1. Daarna zeilde ook de 3-1 nog binnen uit een vrije trap en daarmee werd de eindstand bepaald. Terschelling voetbalde lange tijd goed mee met de thuisploeg maar wist zichzelf niet te belonen. De kansen moeten afgemaakt worden om in de volgende wedstrijden punten te pakken. Te beginnen met de traditioneel lastige wedstrijd tegen Irnsum aankomende zondag.