Gepubliceerd op 03 december 2018
Hits: 3864

Terschelling wint met ruime cijfers van Lemmer.

Zondag speelde Terschelling thuis tegen hekkensluiter Lemmer. Van te voren werd door coach Kramer gewaarschuwd voor gemakzucht en onderschatting. Terschelling had hier echter geen last van en won met maar liefst 9-0.

Het duurde nog 10 minuten voor de eerste treffer viel maar na 25 minuten spelen had de sportclub al een riante voorsprong opgebouwd. Kees Collens rondde een mooie aanval af, Arjen Doeksen schoot een vrije trap binnen vanaf 35 meter, Arjen de Jong onderschepte de bal en maakte de 3-0 en Bent Heeger schoot een strafschop binnen. Na de 4-0 kreeg de nummer 8 van de gasten de rode kaart waar hij al een tijdje naar solliciteerde. Of deze terecht was? Laten we zeggen dat het een wonder was dat hij nog 25 minuten mee heeft mogen doen. Na de rode kaart veranderde Lemmer van tactiek. De schade beperkt houden was logischerwijs het devies. Dit lukte niet helemaal aangezien de eilanders nog 2 keer wisten te scoren. Kees maakte zijn tweede en een voorzet van Arjen de Jong werd ongelukkig in eigen doel verwerkt. Zodoende werd er gerust met een 6-0 voorsprong voor Terschelling.

Kees completeerde zijn hattrick al gauw na de hervatting en daarmee was de koek even op. Terschelling werd laconiek en speelde erg slordig. Te veel spelers gingen mee naar voren waardoor veel ruimtes werden dicht gelopen. Het spel van de eilanders was 30 minuten lang niet om aan te zien. Erik Homan moest nog kordaat optreden bij een afstandschot van de bezoekers maar dat was het enige wat de gasten konden bewerkstelligen zondagmiddag. In de laatste tien minuten begon Terschelling weer wat beter te voetballen en dit resulteerde in nog een tweetal treffers. Arjen mocht eerst zijn tweede van de dag maken en Kees schoot een minuut later zijn vierde en Terschellings negende binnen. De dubbele cijfers werden niet meer behaald en dus was 9-0 de eindstand. Hierna werd gebroederlijk een biertje gedronken in de kantine alvorens de bezoekers weer huiswaarts keerden. Terschelling kreeg nauwelijks tegenstand van de bezoekers uit Lemmer en dat zal volgende week anders zijn als de eilanders op bezoek gaan bij het hooggeklasseerde Surhuisterveen