Gepubliceerd op 21 mei 2018
Hits: 4307

Terschelling verliest van Read Swart.

Terschelling speelde zondag tegen Read Swart in de Knipe en verloor met 3-2. Daardoor zullen de eilanders volgende week moeten winnen van Oldeboorn om zich op eigen kracht veilig te spelen.

Terschelling begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele mogelijkheden. Gijs Burghgraef zijn inzet werd van de lijn gehaald, Max Burghgraef wist een kans niet af te ronden en Roelof Fokkens zette goed door maar stuitte op de doelman van de thuisploeg. Read Swart was aan de andere kant ook gevaarlijk maar ook zij wisten in de beginfase niet te scoren. Halverwege de tweede helft was het dan toch de thuisploeg die de ban brak. De aanvoerder van Read Swart soleerde door een bos van Terschelling verdedigers en schoot met een knap afstandsschot raak. Voor rust viel echter nog de gelijkmaker, JanJaap Haan kreeg de bal voor zijn voeten en ook hij verschalkte de keeper met een mooi afstandsschot. Beide teams wilden voetballen en dat zorgde ervoor dat de toeschouwers in de Knipe bij vlagen goed vermaakt werden. De 1-1 ruststand was een terechte afspiegeling van het speelbeeld.

Na rust gingen beide teams op dezelfde voet verder. Voetballend werden er aan beide kansen enkele kansen gecreëerd. Het was weer Read Swart die als eerst wist te scoren. Een corner werd binnengewerkt. Maar binnen een mum van tijd was het alweer 2-2. Bent Heeger vond na een snelle counter Max en die schoot met zijn linker onberispelijk raak. Terschelling stichtte sowieso veel gevaar door middel van counters deze middag en nu werd er ook uit gescoord. Beide teams gingen op zoek naar de winst, de winst die Terschelling door ongunstige tussenstanden op de andere velden hard nodig had. Toch was het Read Swart dat aan het langste eind ging trekken. Na een vlotte counter over links werd de bal voorgegeven richting de 2e paal en de geheel vrijstaande spits kon daar simpel de 3-2 binnentikken. Terschelling ging opzoek naar de gelijkmaker en kreeg enkele enorme kansen. Vooral invaller Lex Donders was dichtbij na een mooie actie van Bent maar het mocht niet zo zijn. In de slotfase was zelfs keeper Rijn Lettinga nog dichtbij de gelijkmaker maar de doelman van de andere ploeg kreeg nog net een handje tegen de bal. Daarna floot de goed fluitende scheidsrechter af en zo stond Terschelling met lege handen. Volgende week zal er thuis gewonnen moeten worden van Oldeboorn in de laatste wedstrijd van het seizoen om degradatievoetbal te ontlopen.