Gepubliceerd op 17 oktober 2017
Hits: 4751

Sc Terschelling verslaat koploper.

SC Terschelling mocht afgelopen zondag aantreden tegen Blue Boys, tot dan toe de lijstaanvoerder in de competitie. Na 2 nederlagen op rij was Terschelling uit op eerherstel. De bezoekers hadden nog niet verloren en hadden zelfs van Thor gewonnen, de tegenstander waar de sportclub vorige week nog met 8-0 van verloren had. Het beloofde dan ook een moeilijke middag te worden.

In de beginfase hadden beide ploegen moeite met de wind. De diepe ballen van Terschelling waaide vaak over alles en iedereen heen en de bezoekers uit Nij Beets wisten zich ook geen raad met de wind. Dit leidde tot veel strijd maar weinig kansen. Toch wist Duncan Müller te scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd nadat scheidsrechter Swart een overtreding had geconstateerd. Alhoewel de bezoekers ook weinig kansen kregen mocht Terschelling Rijn Lettinga bedanken dat bij rust de brilstand nog op het scorebord stond. Na geklungel achterin kon de spits van Blue Boys op slag van rust alleen door richting het doel van Rijn maar deze reageerde alert en voorkwam met een knappe redding de 0-1.

De tweede helft speelde Terschelling met de wind tegen maar dat leek hen niet te deren. Al na twee minuten spelen in de tweede helft had Terschelling op voorsprong moeten komen. Na een goede aanval gaf Kelvin Müller de bal strak en laag voor op Dennis Lenz, maar deze schoof de bal net voorlangs. Terschelling had controle over de wedstrijd en kreeg in de 77e minuut loon na werken. Duncan Müller werd goed vrijgespeeld aan de rechterkant en hij wist met een lage voorzet Hette Kuipers te bereiken die de bal achter de keeper het doel inwerkte. Terschelling had de voorsprong verdient maar moest nog een klein kwartier volhouden. Een tumultueuze slotfase volgde. De bezoekers zette aan maar de verdediging, geleid door Arjen Doeksen en Maarten Dähne, stond als een huis.

In de 88e minuut sloegen de stoppen door bij de nummer 4 van Blue Boys. Na een overtreding vond hij het nodig om Duncan een kopstoot te geven. Gelukkig voor hem was de scheidsrechter de enige op het sportveld die dat incident ontgaan was. Diezelfde Duncan liet zich nog een keer gelden deze wedstrijd door na geklungel in de defensie van Blue Boys de verdiende 2-0 binnen te schieten. Direct daarna blies de scheidsrechter af en kon Terschelling drie punten bijschrijven. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde, dat net als Terschelling 6 punten uit 4 duels heeft.