Gepubliceerd op 11 april 2017
Hits: 4644

Verslag van de wedstrijd tegen St Anna JO13-2

Een uitwedstrijd tegen ST Anna, aftrap om 10 uur op een lekker nat grasveld waar de bal zich door het hoge gras soms snel maar ook soms traag over het veld begaf. Met goed druk op de tegenstander kwam de SCT vaak dreigend voor de goal van ST Anna maar de bal wilde er maar niet in. De kansen bleven maar komen. Met Gijs Buren via rechts, die de bal terug speelde vanaf de achterlijn op de 16, was het Daan Dahne die de bal op de dwars lat legde. Hierdoor kon Hidde Miedema de bal met het hoofd weer retourneren richting goal maar deze had te weinig kracht om de keeper te verschalken. Gijs Postma moest ook nog even zijn uiterste best doen om een goal voor ST Anna te verkomen. Met de vingertoppen werd de bal langs de paal getikt. In de 29e minuut was het raak: een pass van het middenveld waardoor Wout Slings de bal in kon schieten: 0-1! Dit was zo voor de rust best welkom.

Na de rust was het St Anna die flink druk zette op de SCT en in de 2e minuut van de 2e helft was het dan ook raak voor ST Anna. Met 2 spelers vrij voor de goal werd ie gemakkelijk ingetikt: 1-1. Maar de SCT liet de kop niet hangen en ging weer in de aanval. De 1-2 was voor Wout Slings die kon scoren door goed doorgaan van Koen Jorritsma. Niet veel later was het Per Swytink die voor de 1-3 tekende. Via een klutsbal rolde deze voor de voeten van Per. De laatste goal kwam via rechts,met aan de basis voor deze treffer Gijs Buren die goed door ging op zijn directe tegenstander en de bal via de vingertoppen van de keeper helaas de paal raakte. Maar de goed oplettende Wout Slings,kon hierna de bal rustig in het doel tikken. Eindstand 1-4